Každú nedeľu si spomeniem, ako ma moja matka učila pripravovať mäso na rezne. Bol som starší zo súrodencov a tak mi pripadla povinnosť pomáhať v kuchyni. A aj ma to celkom bavilo.
Takmer každú nedeľu počujem v paneláku niekoho pripravovať mäso na rezne. Počujem, ako tĺčikom búcha do mäsa ako keby ho chcel úplne roztĺcť. Alebo je to iba môj pocit, pretože naklepávajú rezne na kuchynskej linke, takže vie celý panelák, čo budú dnes obedovať?
Pokiaľ máte v úmysle pripraviť rezne, skúste postup, ako ma to učila moja mama. Dostičku na naklepávanie rezňov nepoložte na kuchynskú linku alebo stôl, ale si sadnite na stoličku a dostičku si položte na kolená. Samozrejme je dobré si predtým nezabudnúť obliecť kuchynskú zásteru, aby ste neboli špinavý od fŕkajúcich kúskov mäsa.
Keď takto klepte rezne, stanú sa dve veci. Po prvé, nikto nepočuje, čo dnes chystáte na obed a nemusí vám závidieť v prípade, že si mäso nemôže dovoliť. A po druhé, na kolenách cítite, keď do mäsa tlčiete zbytočne silno, ako za trest, a tým mäso pred vyprážaním nerozbijete a ostane vám šťavnaté.
Takto zabijete dve muchy jednou ranou a ešte nenarušíte možno dobré susedské vzťahy. Pamätajte, čo nechcete aby druhí robili vám, nerobte ani vy im.
Dobrú chuť.
Pridať komentár