Kto doma často pečie z kysnutého cesta, musí mať buď dobre silné ruky na miesenie cesta alebo domáce spotrebiče, ako multifunkčný mixér alebo hnetač cesta. Treba ho však správne používať, aby naozaj prácu uľahčil.
Typický ručný hnetač má dva háky, ktoré sa ponoria do cesta a po zapnuté elektrického spínača cesto dobre premiešajú. Ušetri dosť námahy, lebo cesto býva dosť hutné a dnešní ľudia, zvyknutí chodiť po pohyblivých chodníkoch, poschodia zdolávať výťahom a na všetko používať stroje, majú dosť málo sily, aby zvládali fyzicky náročné práce.
No niektoré gazdinky sa sťažujú, že hnetacie háky im vyťahujú cesto z misy smerom nahor, k hnetaču, a preto ho nepoužívajú.
Pritom pomoc je jednoduchá. Ak vám hnetač naozaj vyťahuje cesto von, stačí prehodiť háky medzi sebou v hnetači. To je všetko.
.
Pridať komentár