Ak aj máte malý byt a väčšie oslavy poriadate najčastejšie v reštaurácii, veľakrát aj menšia rodinná oslava v príjemnom domácom prostredí môže mať svoje neopakovateľné čaro. Zídu sa bližší aj vzdialení príbuzní, ktorí sa možno dlhší čas nevideli, porozprávajú sa, zasmejú sa. K dobrej nálade určite prispeje aj niečo dobré pod zub. No a elegantné taniere tomu všetkému dodajú ten správny šmrnc.
Taniere, ale aj celý jedálenský servis, bývali niekedy pýchou gazdiniek. Legendárny cibuľový vzor sa dedil dokonca z generácie na generáciu. Občas sa síce nejaké tie taniere porozbíjali, ale aj tak mal svoju neoceniteľnú hodnotu. Taniere, úhľadne rozložené na obrusom prestretom stole, umocnia aj dnes slávnostnú atmosféru každého stretnutia. Obľúbené sú však už taniere s modernými vzormi. Niekedy aj úplne jednoduché. Ladené buď do rôznych farebných odtieňov, prípadne klasických kvetinových či iných vzorov. Skombinovať sa dajú naozaj podľa vašej fantázie.
Aby jedlo, servírované na taniere, dobre chutilo a navyše bolo ešte aj zdravé, ja rada používam keramické panvice. Aj dnes, hoci som robila obyčajné zemiakové placky, na ich smaženie som využila moje dve keramické panvice. Iste, placky nepatria medzi najzdravšie jedlá, na druhej strane, keramické panvice mi umožnili prípravu s minimálnym množstvom tuku.
Vďaka špeciálnemu, vysokým teplotám odolávajúcemu, povrchu, sa cesto na keramické panvice nelepilo, placky sa mi robili rýchlo a nemusela som pri nich stáť pol dňa. A keďže je dnes nedeľa, naservírovala som ich na parádne taniere a slávnostný obed bol hotový.
Moje skúsenosti, ako s úspechom využívať keramické panvice, som už odovzdala aj ďalej. Obdarovala som nimi moju maminu. A nedávno aj moju budúcu nevestu. Odvtedy som už na moje keramické panvice počula len samú chválu. Vraj ich používajú najviac zo všetkého riadu.
Keďže som keramické panvice vyberala nielen podľa značky a materiálu, ale navyše aj podľa farebnej kombinácie, majú moje milé obdarované aj pekný doplnok kuchyne.
Indukčný riad šetrí čas aj peniaze
V kuchyni, aj keď sa to možno nezdá, môžeme okrem tuku a svojho zdravia ušetriť aj čas a energiu. Ak použijeme indukčnú varnú dosku, zabijeme niekoľko múch jednou ranou. Doska sa rýchlo zohrieva, jedlo sa tak rýchlo začne variť, tým pádom je rýchlo hotové. Aby sme však využili všetky prednosti a výhody indukčnej varne dosky, vhodné je zaobstarať si kvalitný indukčný riad.
Naozaj kvalitný indukčný riad je vyrobený z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele a má takzvané sendvičové dno, ktoré je extra silné a odolné. Rovnomerne rozvádza a zároveň udržiava potrebnú teplotu. Indukčný riad je teda nielen funkčným, ale aj praktickým a estetickým doplnkom modernej kuchyne.
Ak budete nabudúce pozývať svojich blízkych na oslavu, myslite nielen na ich pohodu a dobrý pocit, ale aj na ten váš. Lebo jedlo síce môže byť pripravené rýchlo, no ak je pripravené s láskou, je oveľa chutnejšie. Ak na jeho prípravu použijete keramické panvice, môže byť aj o čosi zdravšie. No a ak ho ešte aj naservírujete na krásne a ligotavé taniere, budú o vás hovoriť ako o najlepšej hostiteľke, aká ich kedy domov pozvala.
Pridať komentár