web analytics

Hurá, párky opäť povolené!

Viem, znie to ako heslo z prvomájového pochodu. Ale tá radosť! Pre väčšinu ľudí sú párky jedlom, ktoré konzumujú pravidelne a myslím, že málokto sa zamýšľa nad tým, že by si tento párkový „rituál“ mal viac vážiť. Ani ja som si tento fakt ako dieťa neuvedomovala, keďže párky u nás boli minimálne raz do týždňa a počas prázdnin som sa nevedela dočkať, keď starká zavelí, že na večeru sú „schôdoke“ (v preklade hot dogy, teda párky v rožku). No ako sa hovorí, človek príde na to čo mal až vtedy, keď to stratí a tento osud „postihol“ aj mňa.


Moja mamča totiž postupne menila svoj jedálniček smerom k zdravším variantom potravín a hoci najprv pokusného králika robila iba zo seba, neskôr sme sa s mojim bratom stali „terčom“ zdravej výživy tiež. Nie, že by mi nechutili jedlá, ktoré mamča varila, práve naopak. Zbožňujem zdravé stravovanie a asi len 2x v živote sa mi stalo, aby mi niečo od maminy nechutilo (dokonca aj špenátové halušky namiesto tradičnej bryndzovej varianty boli úžasné – aj napriek ich nie príliš vábivej farbe a konzistencii). Horšie však bolo, keď sme s bratom čakali ráno na párky a ony nie a nie sa dostať na nákupný zoznam. V obchode nám nepomohlo ani „Mamííí, môžeme si zobrať párky?“. Voči mamininmu razantnému „Fuj. Určite nie, vieš aké sajraty v tom sú?“ sme nemali akúkoľvek šancu.

Samozrejme, keď sme boli starší, uvedomovali sme si, že mamča mala pravdu. Dokonca po pozretí relácie Ste to, čo jete a po slovách doktorky Cajthamlovej o tom, že v bežných párkoch je toľko peria, že pri konzumácii 6 párkov za týždeň zjeme dokopy za rok jeden celý vankúš peria, sme si povedali, že párky už nechceme ani vidieť. Avšak chuť párkov a myšlienka na „zakázané“ ovocie sú silnými lákadlami. Preto nielen my s bratom, ale aj mamina, sme sa začali zaujímať o zloženie párkov a hľadali sme, či existuje nejaká prijateľná verzia. A viete čo? Ona existuje!!

parky

A nech si vraví kto chce, čo chce, zbožňujem Lidl. Bez ohľadu na to, že to je obchod, ktorý mám pod nosom, a teda nemusím chodiť na nákup ďaleko, okrem toho zbožňujem i to, že tam majú najkvalitnejšie párky na Slovensku. A to nielen podľa mojich degustátorských názorov, ale i podľa testov v známom Testmagazíne. Podiel mäsa tu je totiž 87%! A tá chuť. Ako ja hovorím „om ňom ňom“. Takže ak aj vy nekupujete párky kvôli ich zloženiu, berte tašku do ruky a hop šup do Lidla. Ja si idem práve zjesť tie moje. Mňam.
 

 

Pridať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.