Začiatky v podnikaní bývajú ťažké, nik o vás nevie a na drahú reklamu jednoducho nemáte. Stáva sa však aj to, že vaša reštaurácia funguje už roky, no napriek tomu nedosahuje veľké zisky. Aj vám už napadlo, že by to chcelo nejakú zmenu?
Začať treba od základu
Možno na vine nie ste vy. Chyba predsa môže vznikať niekde inde. Aby ste však na to prišli, treba sa od svojho biznisu trocha odosobniť a začať myslieť nezaujato a kriticky. Dajte si naservírovať jedlo alebo nápoj, usaďte sa do obľúbeného kúta vašej reštaurácie a vcíťte sa do kože vašich hostí.
Ste spokojný s tým, čo máte na tanieri? Veľmi dôležité je, ako jedlo na tanieri vyzerá, či tanier nie je okvapkaný od omáčky, či je na ňom pekne rozložená príloha, a napokon zaváži aj reštauračný riad. Dbať treba o jeho čistotu, modernosť a bezchybný stav.
A čo káva, ktorú vám prinesie váš čašník? Má požadovanú chuť, krásnu penu a vôňu alebo skôr pachuť? Vaši hostia si predsa zaslúžia to najlepšie. Ak to zlyháva v základe, akákoľvek snaha o prilákanie hostí bude zbytočná. Personál musí dokonale ovládať svoju prácu a vykonávať ju s radosťou. Pohľad na zachmúrených čašníkov vždy odradí.
Nebojte sa inovácií
V moderne vybavenej prevádzke ide práca od ruky. Doprajte zamestnancom v kuchyni i za barom špičkové spotrebiče, softvéry, moderný reštauračný inventár a kvalitné suroviny na prípravu jedál a nápojov. Zákazník veľmi ľahko odhalí, že nedostáva to najlepšie z najlepšieho.
Ak chcete byť iný v porovnaní s konkurenciou, určite nebude na škodu si raz za čas prelistovať časopisy o gastronómii. Dozviete sa tam o aktuálnych trendoch v odbore a hosťom ponúknete to, čo na rovnako vysokej úrovni dostanú napríklad aj na dovolenke v Taliansku. Keď je reč o cestovaní: vždy je vítané, ak personál ovláda aspoň jednu cudziu reč.
Kvalitný reštauračný nábytok
Keď ste si upratali medzi personálom a reštauračným inventárom, ešte vám ostáva popracovať na dizajne interiéru. Nič, čo hrká, vŕzga, je špinavé a značne opotrebované, do modernej reštaurácie nepatrí. Stavte na kvalitný reštauračný nábytok ako sú stoly, stoličky, kreslá alebo reštauračné boxy.
Nezabudnite na svoj barový pult. Aj ten si zaslúži nový šat, keď už je všetkým na očiach. Dôležité sú aj doplnky; vázy, obrazy, svietniky, ale aj textílie. Moderný reštauračný nábytok najlepšie zapadne do priestoru, v ktorom všetko ladí, farba nábytku, podlahy aj stien. Podstatnou súčasťou reštauračných zariadení sú aj toalety, nezanedbajte ich čistotu a úroveň.
Motivácia pre zákazníka
To, že vám na vašej reštaurácii záleží, dáte najlepšie najavo tak, že sa o ňu budete ukážkovo starať. Hostia sa u vás musia cítiť ako doma. Reštauračné sedenie má byť pohodlné, dobre udržiavateľné, schopné poskytnúť miesto pre rýchle pracovné obedy i dôverné stretnutia zamilovaných.
V dnešnej dobe je nevyhnutnosťou aj pripojenie na internet, možno prítomnosť televízora a určite príjemná hudba. Aj tou možno docieliť, že sa k vám budú radi vracať. Z času na čas je vhodné usporiadať posedenie pri živej hudbe alebo vymyslieť zaujímavé akcie typu 1+1 grátis či zákusok a nápoj k obedu v cene. Čím viac toho zákazníkovi dáte, tým častejšie ho u seba uvidíte a on sa zasa postará o dobrú reklamu.
Pridať komentár